Artikel retourneren

ke_Retourneren_V2.png

Ben je niet tevreden over het  gekochte product? Geen probleem. Binnen 14 dagen na ontvangst van je gekochte product, kun je het product retour sturen.

In het kader van de wet "Kopen op Afstand" heb je als consument, bij het doen van aankopen via internet, recht op een 'Herroepingsrecht' van 14 dagen na aflevering van het product. Binnen deze periode mag een product worden teruggestuurd zonder opgaaf van redenen, waarbij je wel zelf de porto kosten voor het terugsturen moet betalen. Je kunt hierbij:

  1. binnen 14 dagen na ontvangst zonder voorafgaande melding retourneren, of
  2. binnen 14 dagen na ontvangst ons van de herroeping op de hoogte brengen (melding) en vervolgens binnen 14 dagen na die melding retourneren.

Voorwaarden retourzending artikelen

Het is van belang dat producten goed en degelijk verpakt retour worden gestuurd. De producten dienen verpakt te zijn in - indien redelijkerwijs mogelijk - de oorspronkelijke verpakking inclusief de oorspronkelijke aankoopnota of een ander aankoopbewijs. Heb je een combinatieaanbieding gekocht en wil je deze of een gedeelte hiervan retourneren, houd er dan wel rekening mee dat je hetzelfde bedrag terug krijgt als je er voor betaald hebt.

Je bent zelf verantwoordelijk voor de retourzending, ons advies is dan ook om dit aangetekend te doen. Producten die beschadigd of gebruikt zijn komen niet voor ruiling of volledige restitutie in aanmerking. Wanneer producten beschadigd/incompleet zijn, kunnen wij hiervoor geld in mindering brengen. Bij niet verkoopbaar is dat 100%.

Er is een aantal producten uitgezonderd van het herroepingsrecht. Dit betekent dat deze artikelen niet geruild of geretourneerd kunnen worden. Uitgesloten van het herroepingsrecht zijn:

  1. Software waarvan de verzegeling na levering is verbroken. Deze producten zijn namelijk niet geschikt om te worden teruggezonden wanneer de verzegeling na levering is verbroken, omdat deze software makkelijk gekopieerd kan worden.
  2. Downloadbare software en digitale content. Voor digitale content die binnen de bedenktijd van 14 kalenderdagen volledig is uitgevoerd geldt dat deze zijn uitgezonderd van het herroepingsrecht. Deze uitzondering geldt alleen indien de koop van start is gegaan met uitdrukkelijke instemming van de consument die hierbij verklaard heeft afstand te doen van zijn herroepingsrecht.
  3. Artikelen die om hygiënische redenen niet geruild of geretourneerd kunnen worden indien de verzegeling verbroken is. Dit zijn producten zoals in-ear oordopjes.
  4. Producten die speciaal op maat zijn gemaakt (Maatwerk), zoals fotoprints, albums, canvas e.d.

Indien je voor de beoordeling van de goederen verder bent gegaan dan nodig is om de aard, kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen, dan kunnen wij een waardevermindering in rekening brengen. Deze waardevermindering kan oplopen tot 100%. Het gaat in dit geval met name om:

  1. Inktcartridges waarvan de verpakking reeds geopend is, geldt een waardevermindering van 100%. Deze producten zijn na het openen namelijk niet meer te verkopen.
  2. In gebruik genomen printers, waarbij het gebruik verder gaat dan de aard, kenmerken of werking vast te stellen.
  3. Voor geopende artikelen geleverd in een blisterverpakking en waarvan op de verpakking duidelijk is aangegeven waarvoor het dient, kan een waardevermindering in rekening worden gebracht door het vervangen van de verpakking.
  4. Ingewisselde of ingevulde vouchers die bij ons gekocht zijn of tegoedbonnen.

 

Zakelijke bestellingen

Voor bestellingen welke via de zakelijke (Business to Business) afdeling zijn geplaatst, dient er te allen tijde eerst te worden overlegd met je betreffende contactpersoon, voor er iets retour mag worden gezonden.

> Meer over Kamera Express zakelijk


Waardevermindering

Het Herroepingsrecht geeft je de mogelijkheid het product 'op zicht' te hebben en het product te beoordelen, zoals je dit ook in de winkel zou kunnen. Voor het beoordelen van bijvoorbeeld drones of software is het niet nodig om de drone of software te registreren. Of bij harde schijven en andere opslagmedia is het niet noodzakelijk om het uit de verpakking te halen en te installeren om de werking te kunnen beoordelen. Als de harde schijf niet doet wat hij moet doen is er namelijk sprake van garantie (en niet van herroeping). Hierdoor kan bijvoorbeeld een registratie van het product alvorens het te retourneren of het in gebruik nemen van een harde schijf een waardevermindering opleveren, oplopend tot 100% van het aankoopbedrag.

Stappenplan retourzendingen

Wil je gebruik maken van de retourregeling? Dan vragen wij je het op de volgende manier te doen. Zo kunnen wij de retourzending zo soepel en snel mogelijk afhandelen. Geef bij de retourzending duidelijk aan wat er moet gebeuren (omruilen voor een ander artikel of aankoopbedrag crediteren).

Heb je aangegeven dat je het artikel wilt omruilen? Zodra we je retourzending hebben behandeld, sturen we je een bevestigingsmail. We ruilen het artikel voor je om en sturen, nadat we je retourzending hebben ontvangen, het nieuwe artikel kosteloos naar je op. Mits het artikel op voorraad is en een eventuele bijbetaling is ontvangen, wordt het artikel dezelfde dag nog verzonden.

Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat je aangetoond hebt deze te hebben opgestuurd. De terugstorting wordt uitgevoerd met de betaalwijze waarmee wij het geld ontvangen hebben. Indien je dus met creditcard of PayPal betaald hebt, wordt het geld naar deze kaart teruggestort.

Gebruik ons handige online Retourformulier of het Europees modelformulier voor herroeping. LET OP; De kosten voor de retourzending zijn voor je eigen rekening. 

Meer informatie over het Herroepingsrecht vind je bij onze Algemene Voorwaarden.

Retouradres:
Kamera Express
T.a.v. Afdeling Retouren
Essebaan 55, 2908 LJ Capelle aan den IJssel

Defect bij ontvangst

Mocht je bestelde product bij ontvangst defect blijken te zijn, verzoeken we je ons daar direct na ontvangst van op de hoogte te stellen volgens de retourprocedure. Je hebt hier, na ontdekking van de schade, wettelijk maximaal twee maanden de tijd voor. Echter verzoeken we je dit binnen 24 uur te doen, daar er in een later stadium niet meer goed te controleren is hoe het defect is ontstaan. Na ontvangst van het defecte product zullen wij dit eerst controleren. Als blijkt dat het product inderdaad defect is, zullen wij het product direct vervangen. De retourkosten van het defecte product (tot max. €8,70) krijg je gerestitueerd.

Zelf gemaakte schade is niet te retourneren. Bekijk hiervoor de Algemene Voorwaarden.

Mocht je niet zeker weten of het product defect is, kun je een e-mail sturen naar onze serviceafdeling via reparatie@kamera-express.nl.