Digitaliseren

Ben je oude dia's of videobanden tegengekomen bij een grote schoonmaak? Breng ze bij ons langs, zodat je opnieuw van de beelden kunt genieten! Bij Kamera Express kan vrijwel alle analoge media worden gedigitaliseerd. Hieronder vind je de meest voorkomende media:

  • Dia's in alle formaten en magazijn, zowel geraamd als niet ingeraamd.
  • Negatieven in alle formaten van kleinbeeld tot filmrol, maar zelfs speciale formaten als APS, Minox of pocket en dit zowel in kleur als zwart-wit.
  • Losse foto's van 7x10 cm tot A4.
  • Complete fotoalbums, zowel per foto als per bladzijde.
  • Videocassettes (VHS, Video 8, Hi8, Digital8, Mini-DV, Video 2000, Betamax etc)
  • Super-8 film, zelfs bij een gescheurde filmrol kunnen wij dit voor je digitaliseren.
  • Cassettebandjes. (reparatie scheuren mogelijk)
  • Geluidsbanden. (reparatie scheuren mogelijk)

Hoe werkt het?

Kamera Express werkt voor het digitaliseren samen met Mediafix.nl. Mediamix is de grootste in Europa op het gebied van digitaliseren. Het is TUV-gecertificeerd en het enige bedrijf dat met apparatuur werkt dat binnenshuis wordt ontwikkeld.

Analoge media kan in onze winkels worden ingeleverd of via de post naar ons worden opgestuurd. Wij adviseren altijd om naar onze winkels te komen, omdat wij daar kunnen adviseren over verschillen in resoluties of aanvullende diensten als reiniging, reparatie scheuren of beeldoptimalisatie. In de winkel vullen wij vervolgens het aanvraagformulier samen met jou in.

Toch liever je beelden opsturen? Vul dan vooraf het aanvraagformulier in op de website van Mediafix. Zorg ervoor dat je analoge materiaal goed verpakt is en eventueel voorzien is van een opschrift of volgnummer. Dit referentienummer nemen wij dan over bij het digitaliseren. Het adres waar je je media naar toe kunt sturen, is het adres van onze winkel in Capelle aan den IJssel.

Let op: Voeg het aanvraagformulier toe in de verpakking en noteer het referentie- of opdrachtnummer aan de buitenkant van de verpakking. Klik hier voor meer informatie over het digitaliseren van je analoge media op.