De duurzame klik

Wij willen samen met jou circulair en duurzaam beeldmaken de norm maken. Niet de uitzondering, maar de regel. Door verbeteringen door te voeren streven we ernaar om samen met jou bij te dragen aan een duurzame toekomst, want die toekomst begint bij onszelf. Kamera Express groeit, en hierdoor groeit onze impact ook. We nemen onze verantwoordelijkheid serieus en werken aan een duurzaam assortiment en bedrijf. Zo bieden we camera’s een tweede leven, verhuren we een deel van ons aanbod en bieden we een reparatieservice aan zodat je gear zo lang mogelijk meegaat. De eerste stappen zijn dus al gezet. Help je mee onze duurzame ambities waar te maken?

Circulair beeldmaken

Circulaire businessmodellen zijn een belangrijk onderdeel van ons bedrijf. Wij voelen ons verantwoordelijk voor de gebruikersfase van onze producten en stimuleren een lang en veelvuldig gebruik. Daarom bieden wij een uitgebreide reparatieservice aan. Veel camera’s die wij verkopen, blijven door de jaren heen van waarde. Daarom nemen we oude modellen in en knappen deze op om ze opnieuw te verkopen; ons tweedehands aanbod. Ook verhuren we een deel van ons aanbod. Met deze circulaire services verlengen we de levensduur van producten en voorkomen we onnodig gebruik van grondstoffen en producties. Kamera Express is dé plek in Nederland waar je naartoe gaat om je camera een tweede leven te geven.

Duurzaam beeldmaken

We zijn er voor alle beeldmakers. Samen vormen we een community en inspireren en stimuleren we elkaar op het gebied van foto, video én duurzaamheid. Door onze expertise met je te delen, kan jij ook in de toekomst met plezier de mooiste beelden blijven maken en binnen je passie duurzame keuzes maken. Of je dat nu doet als professional of in je vrije tijd. Het is onze missie om samen met alle beeldmakers te werken aan een duurzame toekomst.

Duurzaam inkoopbeleid

We willen dat ons assortiment onder eerlijke arbeidsomstandigheden tot stand komt en met zo min mogelijk negatieve impact wordt geproduceerd. Dit geldt voor producten en verpakkingen van ons private label en van de merken die we inkopen. We streven ernaar dat in 2025 85 procent van onze producten duurzaam en verantwoord geproduceerd zijn. Daarom gaat onze voorkeur uit naar duurzame, innovatieve producten en verpakkingen, zoals camera's met een duurzaam energielabel, batterijen die zon-oplaadbaar zijn of verpakkingen die opnieuw gebruikt kunnen worden.

Duurzame bedrijfsvoering

Een duurzaam bedrijf begint bij een duurzame bedrijfsvoering. Naast een verantwoord assortiment, willen we ook in onze operatie werken aan een minimale negatieve impact en waar mogelijk zelfs een positieve impact. Op ons hoofdkantoor, in ons distributiecentrum én in onze winkels. We willen bewust omgaan met transport, energie en afval. Ons transport kan efficiënter en groener, net als ons energieverbruik. Wat afval betreft willen we minder en recyclebaar afval en het afval dat overblijft goed scheiden om recycling mogelijk te maken.

Het aantal Kamera Express winkels blijft groeien. Hierdoor groeit onze impact hier ook. We nemen onze verantwoordelijkheid en stellen een duurzaam winkelconcept op. Om de negatieve impact van onze retail te beperken.